top of page
_DSC7292.jpg

FOR GROWTH YOU NEED TO STEP OUTSIDE
THE COMFORT ZONE.

Make it work.

,,Mijn lichaam veranderde, overal kwamen spieren naar boven en begon mijn gehele houding te veranderen.''

Daar stond ik vorig jaar, op een kruispunt in mijn leven. Succes in mijn werk, veel sociale contacten en alles leek zo goed te gaan. Toch voelde ik mij niet gelukkig, niet blij. 

Dat gevoel kwam van binnenuit. Ik was niet fit en baalde van mijn uiterlijk. Iets dat ik al heel mijn leven had, maar dat steeds meer een impact begon te hebben. Ik zag niet de persoon die ik wilde zijn terug wanneer ik in de spiegel keek. Mijn zelfvertrouwen was volledig gekoppeld aan mijn fysieke gesteldheid.

 

Toen kwam het moment dat ik, per ongeluk, met Kevin Sas in contact kwam. Om een bootcamp te geven voor mijn collega’s en mijzelf. ‘Het is nu of nooit’ dacht ik, en ik sprak hem aan. Dit is de beste keuze uit 2021 gebleken voor mij.

Na een video-intake hebben we snel een persoonlijke eerste training afgesproken. Lekker buiten in de natuur. Daarin gingen we de nul-meting doen. Een meer confronterend en beangstigend moment kan ik me niet voorstellen: ik kon vrijwel niets. De warming up was te veel en van de 60 minuten hebben we er 40 gepraat, terwijl ik hijgend tegen een bankje zat.

De impact die Kevin zou hebben werd daar duidelijk, simpelweg door die ene vraag te stellen “hoe voel je je nu?”

Mijn antwoord: “dit is geen leven meer”.

En toen nam ik de afslag op het kruispunt die mijn leven zou veranderen. Vanaf dat moment begon ik met twee-wekelijkse trainingen. Een bootcamp en een persoonlijke training, die ik uiteindelijk heb uitgebreid naar twee persoonlijke trainingen per week. Mijn voeding heb ik rigoureus omgegooid, met veel meer groente, vegetarische vervangingen en een basis van eiwitten en fruit.

Dat dit effect had is een understatement. Mijn fitheid ging met sprongen vooruit, waar ik eerst geen kilometer kon hardlopen deed ik er al snel vijf tot tien, waar ik begon met adempauzes tussen de oefeningen door kon ik al snel de volle 60 min doorgaan. 

Mijn lichaam veranderde, overal kwamen spieren naar boven en begon mijn gehele houding te veranderen. Niet meer het uitgezakte plomp-lijf, maar een sterk, rechtopstaande stevige kerel die steeds meer en meer gewichten wist te tillen. En vooral een kerel die zelfvertrouwen heeft.

Nu zijn we 6 maanden verder en zijn de resultaten voor mij geweldig. Ruim 10 kilo kwijt aan lichaamsgewicht, maar een veel grotere wisseling heeft plaatsgevonden in de verhouding tussen vet en spier. Dit zie ik vooral terug in de kledingmaten die zijn gezakt van 3XL naar 1/2XL en broekmaat 42 is naar 36/38 breedte gegaan. Mijn oude sportkleding valt letterlijk van mijn lijf af. 

Ik ga binnenkort een strong viking doen van 19 kilometer en 10 kilometer hardlopen tijdens de marathon van Rotterdam.

 

Voor het eerst voel ik mij fit en begin ik me trots te voelen over mijn eigen lijf. En dat gevoel is onbetaalbaar.

 

De weg is nog lang, mijn lange termijn doelen zijn nog zeker niet bereikt, maar de aller zwaarste horde is genomen: dit is mijn nieuwe normaal. Mijn leven en de manier waarop ik mijn voeding en beweging aanpak zal nooit meer hetzelfde zijn. En dat is maar goed ook.

 

Alle dank aan Kevin voor de ondersteunende, confronterende en soms strenge woorden.

Voor nu rest me nog meer één ding te zeggen: AHOE! 💪🏼

Roel Verheggen

‘DE JUISTE RICHTING KIEZEN OP HET KRUISPUNT’.

IMG_2086.JPG
7F32CBB2-8B37-4C97-9A3E-333986C30DB4 2.JPG

,,Een mooi lijf is niet te koop, die moet je verdienen!''

D61369D5-C9D3-4142-A24F-A828713605FC.jpg

"Mijn naam is Patrick van Straaten en ik ben 48 jaar oud. Dit is typisch een leeftijd waarop je vaak bewust of onbewust de keuze maakt hoe fit je door het leven gaat. Laat je het versloffen en geef je toe aan allerlei excuses, of heb je de motivatie om te zeggen: 'Nee, ik heb nog een heel leven voor me en wil graag fit oud worden.' Nee, het gaat mij niet gebeuren dat ik niet achter mijn kinderen aan kan rennen. Nee, het gaat mij niet gebeuren dat ik mijn veters niet kan strikken. Dus ben ik begonnen met personal training.

Ik heb een aardig sportief verleden, maar ik merk dat het hardlopen en fietsen mij niet de lijfelijkheid en fitheid geeft die ik zoek. Zo had ik veel last van mijn onderrug en heb ik zwakke armen en schouders. Na een retraite in de bossen ben ik bevriend geraakt met Kevin Sas, een zeer gepassioneerde personal trainer met echt verstand van zaken!

Ik heb mijn jarenlange strijd aan hem uitgelegd en Kevin wist er wel raad mee. Kevin heeft goed geluisterd naar mijn vraag en we hebben afgesproken 3 keer per week te trainen en afzeggen is geen optie! Wat een enorm verschil met hoe Kevin kijkt naar je lichaamsbouw, je sterktes en zwaktes. Vanuit die analyse bouwt hij samen met mij aan een mooi en fit lijf, waarbij mobiliteit en flexibiliteit tevens een onderdeel zijn.

Kevin bekijkt elke training opnieuw hoe ik me voel, wat ik aankan, en zet me op scherp, en laat me altijd meer doen dan ik dacht te kunnen. '100% is de norm,' zegt hij vaak. 'Als je iets wilt, moet je lijden. Dan moet je 3 keer per week vroeg je bed uit en dan gaan we samen aan de slag.'

Een mooi lichaam is niet te koop, dat moet je verdienen! Nu, na 4 maanden intensief 3 keer per week trainen, is het echt ongelofelijk wat we hebben bereikt. Ik ben ondanks dat ik in de midden 40 ben, nu al zoveel sterker en heb zoveel spieren opgebouwd dat je het ook echt kunt zien! Onlangs gooide ik mijn zoontje zo hoog in het zwembad, dat ik zelf schrok van mijn kracht.

De term 'groei maatjes' is bij ons ook echt van toepassing. We gaan samen voor resultaat en daarmee is de naam 'Better Together' ook echt de beste naam voor Kevin zijn bedrijf! Ik kijk uit naar de komende maanden trainen en heb het volste vertrouwen dat ik mijn doel ga bereiken.

Groetjes, een zeer enthousiaste klant van Better Together Personal Training. Want waar een wil is, is een weg 💪🏼

Patrick van Straaten"

"Voordat ik kennismaakte met Better Together, had ik een slecht eetpatroon en bracht ik veel tijd inactief door achter mijn bureau. Gedurende de lockdowns waren er wat kilo's bijgekomen en voelde ik een aanzienlijke drempel om naar de sportschool te gaan. Bovendien ontbreekt het me aan doorzettingsvermogen voor activiteiten waar ik niet direct plezier uit haal.

 

Wat ik waardeer in Kevin's begeleiding, is zijn begrip van het belang om plezier te halen uit sporten, in plaats van rigide oefeningen op te leggen als een dictator. Hij kan streng zijn en fungeren als een stok achter de deur, maar dat is niet zijn voornaamste doel.

 

Dankzij zijn persoonlijke aanpak luistert hij naar mijn behoeften, waardoor ik elke training met een positief gevoel afsluit. Door zijn aanpak ben ik na meer dan 10 jaar van inactiviteit weer gaan sporten, en ik voel me nu fris en opgeladen.

 

Sytze Potvis"

PHOTO-2023-02-13-20-49-45.jpg

,,Door zijn aanpak ben ik na meer dan 10 jaar inactiviteit weer gaan sporten, en voel ik me nu fris en opgeladen.''

,,Het grote verschil tussen Kevin en de dingen die ik hiervoor heb gedaan is, dat Kevin verder kijkt dan alleen 'afvallen' in mijn geval.''

"Ik kan het heel erg waarderen dat Kevin echt de tijd neemt om de oefeningen goed uit te leggen, met ook een duidelijk plan bij elke training. Super fijn dat Kevin ook een stukje mentaal meeneemt en me niet onder druk zet mocht het wat minder gaan. Dat mag er ook zijn ☺️👌🏼.

Het grote verschil tussen Kevin en de dingen die ik hiervoor heb gedaan is, denk ik, dat Kevin verder kijkt dan alleen ‘afvallen’ in mijn geval. Het gaat grotendeels om het mentale aspect en dan volgt de rest vanzelf.

 

Daarnaast stellen we elke keer doelen en voel en zie ik mezelf sterker worden; dat heb ik nog niet eerder ervaren. Het is gaaf om telkens weer meer te kunnen met meer gewicht.

Je merkt gewoon dat Kevin verstand heeft van wat hij doet en waarom. Dat is fijn; zo leer ik ook hoe ik dit uiteindelijk hopelijk ook zonder zijn hulp verder kan zetten! 😁

Lissy-Bo Jonker

IMG-3313.jpg
bottom of page