top of page
28-_DSC5940.jpg

FOR GROWTH YOU NEED TO STEP OUTSIDE
THE COMFORT ZONE.

Make it work.

‘DE JUISTE RICHTING KIEZEN OP HET KRUISPUNT’.

Mijn lichaam veranderde, overal kwamen spieren naar boven en begon mijn gehele houding te veranderen.

Daar stond ik vorig jaar, op een kruispunt in mijn leven. Succes in mijn werk, veel sociale contacten en alles leek zo goed te gaan. Toch voelde ik mij niet gelukkig, niet blij. 

Dat gevoel kwam van binnenuit. Ik was niet fit en baalde van mijn uiterlijk. Iets dat ik al heel mijn leven had, maar dat steeds meer een impact begon te hebben. Ik zag niet de persoon die ik wilde zijn terug wanneer ik in de spiegel keek. Mijn zelfvertrouwen was volledig gekoppeld aan mijn fysieke gesteldheid.

 

Toen kwam het moment dat ik, per ongeluk, met Kevin Sas in contact kwam. Om een bootcamp te geven voor mijn collega’s en mijzelf. ‘Het is nu of nooit’ dacht ik, en ik sprak hem aan. Dit is de beste keuze uit 2021 gebleken voor mij.

Na een video-intake hebben we snel een persoonlijke eerste training afgesproken. Lekker buiten in de natuur. Daarin gingen we de nul-meting doen. Een meer confronterend en beangstigend moment kan ik me niet voorstellen: ik kon vrijwel niets. De warming up was te veel en van de 60 minuten hebben we er 40 gepraat, terwijl ik hijgend tegen een bankje zat.

De impact die Kevin zou hebben werd daar duidelijk, simpelweg door die ene vraag te stellen “hoe voel je je nu?”

Mijn antwoord: “dit is geen leven meer”.

En toen nam ik de afslag op het kruispunt die mijn leven zou veranderen. Vanaf dat moment begon ik met twee-wekelijkse trainingen. Een bootcamp en een persoonlijke training, die ik uiteindelijk heb uitgebreid naar twee persoonlijke trainingen per week. Mijn voeding heb ik rigoureus omgegooid, met veel meer groente, vegetarische vervangingen en een basis van eiwitten en fruit.

Dat dit effect had is een understatement. Mijn fitheid ging met sprongen vooruit, waar ik eerst geen kilometer kon hardlopen deed ik er al snel vijf tot tien, waar ik begon met adempauzes tussen de oefeningen door kon ik al snel de volle 60 min doorgaan. 

Mijn lichaam veranderde, overal kwamen spieren naar boven en begon mijn gehele houding te veranderen. Niet meer het uitgezakte plomp-lijf, maar een sterk, rechtopstaande stevige kerel die steeds meer en meer gewichten wist te tillen. En vooral een kerel die zelfvertrouwen heeft.

Nu zijn we 6 maanden verder en zijn de resultaten voor mij geweldig. Ruim 10 kilo kwijt aan lichaamsgewicht, maar een veel grotere wisseling heeft plaatsgevonden in de verhouding tussen vet en spier. Dit zie ik vooral terug in de kledingmaten die zijn gezakt van 3XL naar 1/2XL en broekmaat 42 is naar 36/38 breedte gegaan. Mijn oude sportkleding valt letterlijk van mijn lijf af. 

Ik ga binnenkort een strong viking doen van 19 kilometer en 10 kilometer hardlopen tijdens de marathon van Rotterdam.

 

Voor het eerst voel ik mij fit en begin ik me trots te voelen over mijn eigen lijf. En dat gevoel is onbetaalbaar.

 

De weg is nog lang, mijn lange termijn doelen zijn nog zeker niet bereikt, maar de aller zwaarste horde is genomen: dit is mijn nieuwe normaal. Mijn leven en de manier waarop ik mijn voeding en beweging aanpak zal nooit meer hetzelfde zijn. En dat is maar goed ook.

 

Alle dank aan Kevin voor de ondersteunende, confronterende en soms strenge woorden.

Voor nu rest me nog meer één ding te zeggen: AHOE! 💪🏼

Roel Verheggen

IMG_2086.JPG
7F32CBB2-8B37-4C97-9A3E-333986C30DB4 2.JPG
bottom of page